ינשוף פיננסי

השקעה במניות: איך להתחיל להשקיע במניות בשנת 2024

מדריך בן 8 שלבים כדי לעזור לך להתחיל להשקיע במניות.

המדריך המלא להשקעה במניות: איך להתחיל להשקיע במניות ב2024

כדי להשקיע במניות, עליך להגדיר יעדי השקעה ברורים, לקבוע כמה אתה יכול להשקיע, להחליט כמה סיכון אתה יכול לסבול, לבחור חשבון בברוקר שתואם את סגנון המסחר שלך, לממן את חשבון המניות שלך ולהתחיל להשקיע.

השקעה במניות היא דרך להגדיל את העושר שלך לאורך זמן. מדריך זה למתחילים נועד לעזור לך שלב-אחר-שלב בדרך להשקעה במניות. בואו נתחיל.

8 שלבים להשקעה במניות

שלב ראשון: הגדר יעדי השקעה ברורים

כדי להתחיל את מסע ההשקעה שלך, חיוני לנסח את היעדים הפיננסיים שלך בצורה ברורה. יעדים מוגדרים היטב ישמשו כמצפן לבחירות ההשקעה שלכם ויאפשרו לכם לשמור על גישה ממוקדת. מומלץ לשקול גם יעדים לטווח קצר וגם לטווח ארוך, שכן הם ישפיעו על אסטרטגיית ההשקעה שלך.

המטרות שלך עשויות לנוע בין יעדים מיידיים כמו חיסכון לנכס או לחופשה ועד לשאיפות רחוקות יותר כמו הבטחת פרישה נוחה או מימון חינוך של ילד. אופי המטרות שלך יעוצב על פי שלב חייך ושאיפותיך. בדרך כלל, משקיעים צעירים יותר מתרכזים בצמיחה ובצבירת עושר לטווח ארוך, בעוד שאנשים המתקרבים לגיל פרישה נותנים לעתים קרובות עדיפות ליצירת הכנסה ושמירה על הון. בהירות בהגדרת המטרות שלך היא חיונית לתכנון יעיל.

טיפים שימושיים להגדרת יעדי השקעה:

  • ציין את היעדים שלך בצורה ברורה: במקום שאיפות רחבות כמו "לחסוך לפנסיה", כוון למטרות ספציפיות כמו "לצבור מיליון שקל בקרן הפנסיה שלי עד גיל 45".
  • קבע את ציר הזמן של ההשקעה שלך: הערך את משך הזמן שעליך להשיג כל יעד. טווחי זמן ארוכים יותר מאפשרים בדרך כלל גישות השקעה אגרסיביות יותר, בעוד שצירי זמן קצרים יותר עשויים לחייב אסטרטגיות שמרניות יותר. גמישות רבה יותר ניתנת עם לוחות זמנים ארוכים.
  • העריכו את מצבכם הפיננסי: העריכו באופן ריאלי את הסכום שתוכלו להקצות למטרות ההשקעה שלכם, תוך התחשבות בחסכונות, בהכנסה הרגילה ובמאגרים פיננסיים אחרים.
  • תעדף את המטרות שלך: איזון של מספר יעדים בו זמנית הוא נפוץ, וחובה לדרג אותם על סמך דחיפות ומשמעות. למשל, חיסכון עבור מקדמה על בית עשוי לקבל עדיפות על פני תכנון חופשה.
  • הסתגלות לשינויים בחיים: תכנון פיננסי הוא תהליך דינמי שצריך להתאים לצרכים ולשאיפות המתפתחות שלך. נסיבות חיים כגון מערכות יחסים חדשות, החלטות תכנון משפחה או שינויי קריירה צריכות להפעיל חישוב מסלול מחדש והתאמה של המטרות שלך.

יציאה לכל מיזם חדש יכולה להיות מרתיעה, אבל על ידי הגדרת יעדי השקעה מוגדרים היטב, תבסס בסיס יציב למאמצי ההשקעה שלך. בהירות זו תאפשר לך לנווט במורכבות של שוק המניות בביטחון והכוונה.

שלב שני: קביעת סכום להשקעה במניות

קביעת הסכום שאתה יכול להשקיע במניות דורשת הערכה מדוקדקת ביותר של מצבך הפיננסי כדי להבטיח השקעה אחראית שאינה מסכנת אותך. כדי לחשב את יכולת ההשקעה שלך, הנה כמה עצות:

  • הערך את מקורות ההכנסה שלך: התחל בזיהוי כל מקורות ההכנסה שלך, כולל אפשרויות השקעה או כספים מותאמים למעסיק שעשויים להיות זמינים עבורך.
  • בניית קרן חירום: השקע קודם כל בהקמת קרן ביטחון פיננסית שיכולה לכסות מספר חודשים של הוצאות חיוניות לפני התעמקות בהשקעות.
  • שלם חובות בריבית גבוהה: מומחים פיננסיים מייעצים להסדיר חובות בריבית גבוהה כמו יתרות בכרטיס אשראי לפני ההשקעה, שכן התשואות הפוטנציאליות ממניות עשויות לא לקזז את העלויות של צבירת ריבית על חובות אלו.
  • פתח תקציב: בהתבסס על ההערכה הפיננסית שלך, קבע סכום נוח להשקעה במניות, תוך התחשבות אם יש לך סכום חד פעמי או שאתה מתכנן להשקיע סכומים קטנים יותר בהדרגה. ודא שהתקציב שלך לא פוגע בכספים הדרושים להוצאות חיוניות.
  1. השקיעו רק כסף שאתם יכולים להרשות לעצמכם להפסיד.
  2. הימנע מלהעמיד את עצמך במצב רעוע מבחינה כלכלית למען ההשקעה.

הקפדה על עקרונות אלו מבדילה בין השקעה להימורים ומקדמת אסטרטגיה פיננסית נכונה.

שלב שלישי: קבע את הסובלנות שלך לסיכון

הבנת סובלנות הסיכון שלך היא קריטית בהשקעה במניות. זה יעזור לך ליישר את רמת הנוחות שלך עם אי הוודאות המובנית והבלתי נמנעת שכרוכה בהשקעה בשוק המניות.

שיקולים מרכזיים להערכת סובלנות הסיכון שלך:

  • האופי שלך: חשבו על רמת הנוחות שלכם עם תנודות בשוק. קבע אם אתה מוכן לאמץ סיכונים גבוהים יותר לתשואות פוטנציאליות גבוהות יותר או אם אתה מעדיף יציבות גם אם היא עלולה לגרום לרווחים נמוכים יותר.
  • אופק זמן: סובלנות הסיכון שלך מושפעת לרוב ממסגרת הזמן של ההשקעה שלך. אופקים ארוכים יותר מאפשרים לקיחת סיכונים רבה יותר מכיוון שיש יותר זמן להתאושש מכשלים פוטנציאליים, בעוד שצירי זמן קצרים יותר מחייבים בדרך כלל גישות השקעה שמרניות יותר.
  • יציבות פיננסית: הערך את מצבך הפיננסי, כולל חסכונות, קרנות חירום והשקעות קיימות. בסיס פיננסי חזק יכול לספק את הביטחון לקחת יותר סיכונים בהשקעות שלך.
  • התאמת השקעות: בחר השקעות שמתאימות לרמת סובלנות הסיכון שלך. דוגמאות:
  • הסתגלות לאורך זמן: הכר בכך שסובלנות הסיכון שלך עשויה להתפתח ככל שהנסיבות והיעדים הפיננסיים שלך משתנים. הערך מחדש באופן קבוע את סובלנות הסיכון שלך והתאם את אסטרטגיית ההשקעה שלך בהתאם.

על ידי הבנה של סובלנות הסיכון שלך, אתה יכול לבנות תיק המשקף את השאיפות הפיננסיות שלך ואת סובלנות הסיכון האינדיבידואלית. כך תוכל להתחיל להשקיע במניות בביטחון רב יותר ובשקט נפשי.

שלב רביעי: קביעת סגנון ההשקעה שלך

קביעת סגנון ההשקעה שלך היא גורם קריטי באופן שבו אתה ניגש להשקעות בבורסה. סגנון זה ינחה את בחירת אסטרטגיות ההשקעה והכלים שלך בהתאם להעדפותיך.

לכל אדם יש מערכת יחסים ייחודית עם כסף, המשפיעה על גישתו להשקעה. חלק מהאנשים נהנים לנהל באופן אקטיבי את תיקי ההשקעות שלהם, לנתח בקפדנות כל פרט ופרט, בעוד שאחרים מעדיפים אסטרטגיה פסיבית של שגר ושכח, מתוך אמון שההשקעות שלהם יגדלו עם הזמן עם התערבות מינימלית.

אמנם סגנון ההשקעה שלך עשוי להתפתח עם הזמן, אבל חיוני להתחיל איפשהו, גם אם הבחירה הראשונית שלך אינה חד משמעית.

הנחיות לזיהוי סגנון ההשקעה שלך:

הערכה עצמית: חשבו אם אתם שואבים סיפוק ממחקר והערכת מניות או נוטים יותר לגישה של שגר ושכח. אלו הן 2 האופציות העומדות בפניכם:

  1. להשקיע במניות לבד: אם יש לך הבנה מוצקה של הדינמיקה של שוק המניות ואתה מרגיש בטוח בקבלת החלטות השקעה עצמאיות, השקעה במניות באופן עצמאי היא אופציה ריאלית. ובכל זאת, כאשר משקיעים במניות באופן עצמאי, ישנן גישות אקטיביות ופסיביות כאחד:
    • אקטיבי: השתמש בחשבון הברוקראז' שלך כדי להשקיע בנכסים שונים, כגון מניות ואג"ח, בהתבסס על ההעדפות והיעדים שלך.
    • פסיבי: השקיעו בתעודות סל וקרנות נאמנות דרך חשבון הברוקראז' שלכם בשיטת שגר ושכח או בקנייה חודשית קבועה.
  2. סיוע מקצועי: אנשים המחפשים הדרכה מותאמת אישית ותמיכה מקיפה נהנים לרוב מעבודה עם מתווך מנוסה או יועץ פיננסי. אנשי מקצוע אלה מציעים ייעוץ מותאם המבוסס על מצבך הפיננסי ויעדיך, מסייעים בבחירת אופציות מבטיחות למניות, עוקבים אחר ביצועי התיק שלך ומשתפים פעולה איתך לביצוע ההתאמות הנדרשות.

שלב חמישי: בחירת חשבון השקעות

בחירת חשבון השקעות היא שלב חשוב מאוד כשרוצים להתחיל להשקיע במניות. היא יכולה להשפיע באופן משמעותי על אפשרויות ההשקעה הזמינות, האסטרטגיה הכוללת ואף על תשלומי המס. כדי לקבל החלטה מושכלת, שקול את העצות הבאות בעת בחירת חשבון ההשקעה שלך:

הבן את סוגי החשבונות: הבדיל בין חשבונות תיווך רגילים, חשבונות פרישה, חשבונות מנוהלים וחשבונות מיוחדים לחיסכון כדי לקבוע את האפשרות המתאימה ביותר לצרכים שלך.

הערכת השלכות מס: מס רווחי הון עומד על 25%. כלומר המדינה משתתפת איתנו ב25% מסך הרווח שצברנו. שקול את הטיפול במס בסוגי חשבונות שונים, כולל חשבונות חייבים במס כגון תיק השקעות עצמאי או חשבון השקעות בבנק. חשבונות עם דחיית מס כמו קופת גמל להשקעה (מעבר בין מסלולים לא נחשב אירוע מס), וחשבונות פטורים ממס כגון קרן השתלמות.

התאמה עם יעדי ההשקעה שלך: התאם את סוג חשבון ההשקעה שלך עם היעדים הפיננסיים שלך, בחר בחשבונות עם יתרון מס לחיסכון פנסיוני לטווח ארוך וחשבונות תיווך סטנדרטיים עבור יעדי השקעה קצרי טווח או גמישים.

הערכת עמלות ומינימום: בדקו בקפדנות את עמלות החשבון, עמלות המסחר, עמלות תחזוקת החשבון, עמלות חוסר פעילות ומינימום בחשבון כדי לוודא שהם מתאימים לאסטרטגיית ההשקעה והיכולות הפיננסיות שלכם. 

  1. חשבון השקעות בבנק: באופן כללי, אם אין לכם איזו הצעה מפתה מאוד, הבנק נחשב לאופציה הפחות כדאית להשקעה במניות. הוא אמנם האופציה האמינה והמוכרת, הוא גם מאפשר להשאיר את הכספים שלכם באותו מקום. אך, חשוב לבחון את נושא העמלות כשבוחרים לפתוח חשבון השקעות דרך הבנק. במרבית המקרים, הבנקים גובים את עמלות המסחר היקרות בשוק. עמלות אלו כוללים דמי ניהול, עמלות קנייה ומכירה גבוהות ועוד. הבנקים אוהבים לגבות "דמי משמרת" – עמלה אשר נוגסת ברווחים באופן משמעותי בטווח הארוך. חשוב להבין שכל חבר בורסה מציע את אותה רמת ביטחון בפועל.
  2. פתיחת חשבון מסחר עצמאי בחברי בורסה שאינם בנקים (חש"בים): האופציה הפופולרית השנייה היא לפתוח חשבון בבית השקעות או בפלטפורמות מסחר עצמאי (כמו בלינק השקעות). פתיחת חשבון מסחר בבית השקעות יצריך לרוב הפקדה ראשונית של בין 10 ל20 אלף שקלים. בתי ההשקעות ופלטפורמות המסחר מציעות אלטרנטיבה אטרקטיבית מהסיבה המרכזית הבאה: הן גובות עמלות נמוכות. כמו כן הם מציעים מערכות מסחר ואף אפליקציות פשוטות ונוחות להשקעות.

שקול תכונות נוספות: חפש חשבונות המציעים הפקדות אוטומטיות, גישה לייעוץ פיננסי ותכונות אחרות המשלימות את סגנון ההשקעה וההעדפות שלך.

בחר ברוקר בעל מוניטין: בחר ברוקר עם כלי מחקר חזקים, פלטפורמת מסחר ידידותית למשתמש, אפשרויות שירות לקוחות מצוינות ומוניטין חזק של ציות לאבטחה ולתקנות.

על ידי שיקול דעת קפדני של גורמים אלה וביצוע מחקר מעמיק, אתה יכול לבחור חשבון השקעות שיתאים ליעדים הפיננסיים, לסובלנות הסיכון ולהעדפות ההשקעה שלך.

שלב שישי: הפקדת הכסף כדי להשקיע במניות

לאחר שבחרתם ברוקר שמתאים ליעדי ההשקעה והעדפותיכם, וקבעתם איפה לפתוח חשבון השקעות, השלב הבא הוא מימון חשבון המניות שלכם. לאחר פתיחת חשבונך על ידי מתן מידע אישי הכרחי כגון מספר תעודת זהות, כתובת ופרטים פיננסיים, תוכל להמשיך לממן אותו. הנה כמה טיפים שיעזרו לך בתהליך זה:

טיפים למימון חשבון המניות שלך:

בחר את שיטת המימון שלך:

העברה בנקאית: העבר כספים ישירות מחשבון הבנק שלך באמצעות העברה אלקטרונית או העברה בנקאית, שיטה נפוצה ונוחה.

כרטיס אשראי: בחלק מהברוקרים ניתן להעביר כספים גם באמצעות כרטיס אשראי, נוח ופשוט אך לעיתים מלווה בעמלות נוספות.

הגדרה של הפקדות אוטומטיות: שקול ליישם מיצוע ערך קבוע על ידי ביצוע השקעות קבועות במרווחי זמן קבועים, ללא קשר לתנודות בשוק. רוב הברוקרים מציעים אפשרויות התאמה אישית להוראת קבע. זה יעזור לך לדבוק בתוכנית ההשקעה שלך ולנהל סיכונים ביעילות.

התחל את ההשקעות שלך: לאחר אימות הכספים בחשבונך, תוכל להתחיל להשקיע במניות שמתאימות ליעדי ההשקעה שלך. ודא שיש לך מספיק כספים בחשבונך לפני ביצוע עסקאות. ברוקרים מסוימים יאפשרו לך להיכנס למינוס בחשבון ההשקעות – התחמק מזה.

שלב שביעי: לבחור באילו מניות להשקיע

אפילו משקיעים מנוסים מתחבטים בבחירת המניות הטובות ביותר. מתחילים צריכים לחפש יציבות, רקורד חזק ופוטנציאל לצמיחה מתמדת. אם אתה מתחיל השתדל להימנע מבחירת מניות ספציפיות. השקעה במניות לטווח ארוך היא לרוב איטית ויציבה, לא מהירה ופזיזה.

כמה סוגי מניות שכדאי שתכירו

מניות בלו-צ'יפ (Blue Chips): אלו הן מניות של חברות גדולות, מבוססות ובעלות כושר פיננסי עם היסטוריה של ביצועים אמינים. דוגמאות כוללות חברות הרשומות במדד התעשייה של דאו ג'ונס או S&P 500. הן בדרך כלל מובילות בתעשייה ומציעות יציבות במהלך תנודות בשוק.
מניות דיבידנד: חברות המחלקות דיבידנדים באופן קבוע יכולות להיות בחירה טובה למתחילים. דיבידנדים מעניקים לך הכנסה קבועה, שניתן להשקיע מחדש כדי לקנות עוד יותר מניות.
מניות צמיחה: ככל שהסיכויים לצמיחה מופרזת במניה גדולים יותר, כך ההשקעה בה תהיה מסוכנת יותר. מתחילים המעוניינים בלהשקיע במניות צמיחה צריכים למקד לתעשיות עם פוטנציאל ארוך טווח, כגון טכנולוגיה או שירותי בריאות.
מניות הגנתיות (Defensive): אלו הן בתעשיות שנוטות להצליח גם בתקופת שפל כלכלית, כגון שירותים, שירותי בריאות ומוצרי צריכה. הם יתנו לך חיץ נגד תנודתיות בשוק כשאתה מתחיל.
קרנות סל מחקות מדד: נסחרות כמו מניות, הן עוקבות אחר מדדי שוק כמו S&P 500, מציעות פיזור מיידי ומפחיתות את הסיכון הכרוך בהשקעה מניות בודדות. כאשר אתה צובר ניסיון, אתה יכול להסתכל על קרנות למגזרים שמעוררים את העניין שלך, נושאים העונים ביעדי ההשקעה שלך, או קרנות המאגדות מניות ESG.
כדאי להתחיל בגישה שמרנית, להתמקד במניות או בקרנות המציעות יציבות ורקורד טוב. זה ייתן לך ביטחון ותשואות לסחור איתם ככל שתתקדם בידע ההשקעות שלך.

שלב שמיני: להתעדכן ולהמשיך ללמוד

למידה מתמדת, הכרת המושגים בשוק ההון ומעקב אחר ההשקעות שלך היא חיונית להצלחה בשוק המניות. ככל שתנאי השוק מתפתחים, חיוני להישאר מעודכן, לבחון מחדש את היעדים שלך ולבדוק באופן קבוע את אסטרטגיית ההשקעה שלך. להלן כמה טיפים ללמידה ומעקב אחר המניות שלך תוך התמקדות בהשגת היעדים הפיננסיים שלך וניהול סיכונים בצורה יעילה:

טיפים ללמידה ולמעקב אחר המניות שלך:

להישאר מעודכן: קרא מקורות חדשות פיננסיים מהימנים כדי להישאר מעודכנים בכלכלה העולמית, מגמות בתעשייה וביצועי החברות בתיק ההשקעות שלך. הימנע ממקורות המבטיחים אסטרטגיות סודיות בתמורה לקורסים או אפליקציות בתשלום. התמקדו במשאבים חינוכיים (כמו ינשוף פיננסי) המספקים תובנות לגבי אסטרטגיות השקעה, יסודות בשוק המניות וחשיבות הגיוון.

להבין גיוון: גיוון הוא מושג מפתח בניהול סיכונים ומקסום התשואה. לאחר שתבסס בסיס בהשקעות, שקול לפזר את ההשקעות שלך על פני סוגי נכסים שונים כדי להפחית את הסיכון ולשפר את התשואות הפוטנציאליות. גיוון התיק שלך מעבר למניות יכול לשפר עוד יותר את אסטרטגיית ההשקעה הכוללת שלך.

עקוב אחר ההשקעות שלך: סקור באופן קבוע את תיק ההשקעות שלך והישאר מעודכן לגבי התפתחויות בשוק כדי לקבל החלטות מושכלות ולהתאים את האסטרטגיה שלך לפי הצורך. ניטור ההשקעות שלך מאפשר לך להישאר במסלול עם היעדים הפיננסיים שלך ולהגיב מיידית לשינויים בסביבת השוק.

על ידי שילוב טיפים אלה בגישת ההשקעה שלך, תוכל לשפר את הידע שלך, לקבל החלטות מושכלות ולהסתגל לתנאי השוק ביעילות כדי להשיג הצלחה ארוכת טווח במסע ההשקעה שלך.

המניות הטובות ביותר למתחילים

בחירת המניות הנכונות יכולה להיות מאתגרת, במיוחד עבור מתחילים. הנה כמה רעיונות פשוטים להשקעה במניות (לא מהווה המלצה! אלו רק כמה רעיונות השקעה פופולרים):

1. קרנות אינדקס:

  • קרנות אלו עוקבות אחר מדד שוק מסוים, כמו S&P 500 או מחקה מדד נאסדק, וחוסכות מכם את הצורך לבחור מניות בנפרד.
  • הן נחשבות להשקעה עם סיכון נמוך יותר להפסיד כסף בהשוואה לבחירת מניות ספציפיות בשל הגיוון הרחב.

2. מניות בלו צ'יפ:

  • אלו מניות של חברות גדולות ומוכרות עם היסטוריה ארוכה של רווחיות ותשלומי דיבידנדים.
  • הן נחשבות להשקעה יציבה יחסית, עם פוטנציאל לתשואות קבועות לאורך זמן.
  • דוגמאות: אפל (AAPL), ג'ונסון אנד ג'ונסון (JNJ), קוקה קולה (KO).

3. אריסטוקרטים של דיבידנד:

  • אלו חברות ששילמו והגדילו את הדיבידנד שלהן במשך 25 שנים רצופות לפחות.
  • הן מספקות הכנסה קבועה בצורת דיבידנדים, ויכולות לתרום לצמיחה מורכבת של תיק ההשקעות.
  • דוגמאות: אקסון מוביל (XOM), פרוקטר אנד גמבל (PG), וולמארט (WMT).

4. מניות בתנודתיות נמוכה:

  • מניות אלו של חברות נוטות פחות להיפגע בתנודות השוק, מה שהופך אותן להשקעה יציבה יותר בטווח הארוך.
  • הן נמצאות לרוב ב"מגזרים הגנתיים" כמו שירותים, מוצרי צריכה ובריאות.
  • דוגמאות: ג'ונסון אנד ג'ונסון (JNJ), קוקה קולה (KO), ברקשייר האת'וויי (BRK.B).

חשוב לציין:

  • כל השקעה טומנת בחובה סיכון להפסד כספי, ואין ערובה לתשואה.
  • לפני השקעה, חשוב לבצע מחקר ולבחור מניות או קרנות המתאימות ליעדים ולסובלנות הסיכון שלכם.
  • מומלץ להתייעץ עם יועץ פיננסי מוסמך לפני קבלת החלטות השקעה.
כמה כסף אני צריך כדי להתחיל להשקיע במניות?

כיום להתחיל להשקיע במניות אפשר להתחיל אפילו מ-50 שקלים. פלטפורמות מסחר הפונות לשוק האמריקאי כמו פפר אינבסט או בלינק יאפשרו כניסה כזאת ללא מינימום השקעה. בתי השקעות לרוב ידרשו הפקדה מינימלית של כ10 עד 20 אלף שקלים.

השקעה היא לשים כסף עכשיו עבור יעד פיננסי עתידי. ישנן רמות סיכון רבות, כאשר סוגי נכסים ומוצרי השקעה מסוימים מטבעם מסוכנים הרבה יותר מאחרים. תמיד יתכן שערך ההשקעה שלך ירד. מסיבה זו, שיקול מרכזי למשקיעים הוא כיצד לנהל את הסיכון שלהם כדי להשיג את יעדיהם הפיננסיים, בין אם לטווח קצר או ארוך. השקעה במניות נחשבת למסוכנת בטווח הקצר! מומלץ להשקיע במניות רק סכום כסף שאתה יכול להרשות לעצמך לאבד. לעומת זאת, לאורך תקופה של 20 שנים הסיכוי להפסיד (כשנשארים מושקעים בשוק) שואף לאפס.

רוב הברוקרים גובים מהלקוחות עמלה קבועה עבור כל עסקה. בשל עלויות העמלות, משקיעים בדרך כלל מוצאים שזה נבון להגביל את המספר הכולל של העסקאות שהם מבצעים כדי להימנע מהוצאת כסף נוסף על עמלות. בנקים גובים עמלה נוספת הנקראת "דמי משמרת" – בעצם דמי ניהול מסך כל שווי התיק. כמו כן, סוגים מסוימים של השקעות אחרים, כגון קרנות הנסחרות בבורסה, עשויים לשאת עמלות נוספות לכיסוי עלויות ניהול הקרן.

שורה תחתונה

מתחילים יכולים להתחיל להשקיע במניות עם סכום כסף קטן יחסית. תצטרך לעשות קצת שיעורי בית כדי לקבוע את היעדים, את סובלנות הסיכון וללמוד על העלויות והמס הכרוך בהשקעה במניות. תצטרך גם לחקור את הברוקרים ואת העמלות שלהם כדי למצוא את זה המתאים ביותר לסגנון ההשקעה ולמטרותיך.

בהצלחה!

דילוג לתוכן